Vineri, 14 august, credincioşii din Bacău au făcut un pelerinaj la sanctuarul Maicii Domnului de la Baraţi, în frunte cu preoţii din parohiile orașului şi cei invitaţi.

La ora 17.45 un grup numeros de credincioşi a pornit în pelerinaj către Baraţi purtând statuia Maicii Domnului, purtată de tinerii din Acțiunea Catolică, împodobită cu flori şi precedată de icoane. Credincioşii şi preoţii au înălţat cu bucurie cântece închinate Fecioarei Maria pentru a arăta preţuirea şi devoţiunea faţă de cea care ne-a fost încredinţată de Isus ca mamă.Multă îndrăgita rugăciune a Rozariului a fost proclamată cu multă evlavie de către toţi participanţii la pelerinaj. Pentru a scoate în evidenţă caracterul de ispăşire a păcatelor al acestui pelerinaj ne-am rugat și Calea sfintei cruci.Acest pelerinaj pe străzile Bacăului spre Baraţi este un prilej de manifestare publică a credinţei noastre şi a cultului faţa de Maica Domnului.

La Baraţi am fost întâmpinaţi cu bucurie de către credincioşii parohiei în frunte cu pr. paroh, Andrei Concianga. La ora 20.00 s-a celebrat sfânta Liturghie împreună cu cei aproximativ 30 de preoţi. Părintele predicator Felician Tiba ne-a făcut să înţelegem mai bine această sărbătoare mariană. La sfârşitul Liturghiei, preoţii împreună cu toţi credincioşii am purtat pe străzile Baraţiului cele două statui ale Maicii Domnului.

Sărbătoarea Înălţării Sfintei Fecioare Maria cu trupul şi sufletul la cer are pentru toţi creştinii o însemnătate deosebită. Acest pelerinaj este deja o tradiţie pentru comunitatea din Bacău şi un semn de preţuire şi mulţumire faţă de mijlocirea Fecioarei Maria pentru noi.

Pr. Paul Căliman