„Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești”, spunea o dată sfânta Tereza de Calcuta. Așadar, spiritul sărbătorilor și-a făcut simțit prezența printre tinerii de la Scout „Insula Cercetașilor” din cadrul parohiei Bacău „Sf. Nicolae”, care au hotărât să dăruiască un strop de bucurie și speranță celor din jur. După multe pregătiri, cercetașii au pornit cu mult entuziasm către Centrul pentru persoanele cu dizabilităţi „Sf. Iosif” din Şerbăneşti și către Spitalul Județean Bacău unde au vestit Nașterea Domnului prin colindele vesele pe care le-au cântat. Sunetul instrumentelor muzicale și al vocilor grupului numeros au adus zâmbete și fericire în sufletele persoanelor bolnave.

Așa cum spune legea pe care o urmează, cercetaşul este util şi îşi ajută semenii în orice situaţie. Tinerii au muncit cu drag pentru a dărui și un mic cadou „gazdelor”. Cu o săptămână înainte de eveniment, au împletit coronițe de Crăciun frumos împodobite pe care le-au vândut după sfânta Liturghie. Cercetașii s-au adunat și au pregătit pachetele cu fructe și dulciuri, au repetat colindele care aveau să bucure zeci, poate chiar sute de persoane.

La Centrul pentru persoane cu dizabilități „Sf. Iosif” au fost întâmpinați de zâmbetele fetelor îngrijite de surorile din congregaţia „Misionarele carităţii”. În schimbul colindelor, pe lângă fericirea pe care au împărtășit-o, cercetașii au fost răsplătiți cu câteva cântece cântate chiar de o persoana din cadrul centrului. La spital, pacienții au fost surprinși de glasurile vesele care colindau pe holuri, urându-le sărbători cât mai frumoase și pline de sănătate. Persoanele bolnave au primit cu multe zâmbete, unii cu lacrimi în ochi, micile cadouri de la cercetași, mulțumindu-le pentru gestul frumos la care nu se așteptau. Unul dintre pacienți și-a exprimat mulțumirea interpretând o poezie, lucru ce i-a impresionat pe cercetași.

Timpul a trecut foarte repede, iar fără ca tinerii să bage de seamă, întunericul s-a lăsat până când și-au atins obiectivul. Mulțumiți de ceea ce au realizat, cercetașii au încheiat activitatea în modul lor specific: s-au adunat în cerc și au aplaudat împreună pentru munca depusă şi pentru fericirea împărtăşită tuturor din spital şi celor din centrul cu dizabilităţi.

În concluzie, Crăciunul nu este doar o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi din plin compasiune.

Bejan Maria şi Benchea Bianca

 15442122_1299050263487951_2535817694468480419_n