EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
DECANATUL ROMANO – CATOLIC
Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
http://www.decanatcatolicbacau.ro
Nr. 135/18.03.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

MARŞUL PENTRU VIAŢĂ

„Este urgentă o mare rugăciune pentru viaţă,

care să străbată lumea întreagă”.

(Fericitul Ioan Paul al II-lea, Evangelium vitae 100)

De trei ani, la nivel naţional, în sâmbăta dinainte de Buna Vestire Bisericile creştine, organizaţii nonguvernamentale şi oameni care luptă pentru viaţă se adună pentru a cinsti viaţa. În acest fel dorim să atragem atenţia asupra dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, respectului faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, precum şi a nevoii de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii.

Anul acesta, „Marşul pentru Viaţă” se va desfăşura sâmbătă, 23 martie, simultan, în 24 de oraşe şi trei sate, fiind cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România.

„Marşul pentru Viaţă” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediţie se intitulează „Iubeşte-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi. Conform manifestului, sunt aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”.

La Bacău, sâmbătă, 23 martie, la ora 10.00 va începe Sfânta Liturghie în Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”. După Sfânta Liturghie ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în biserică. Vom avea o intenţie specială pentru femeile aflate în impas, pentru ca Dumnezeu să rânduiască persoane generoase care să le ajute să îşi crească copiii, nu să-i avorteze. Ne vom ruga pentru medicii care practică avortul; pentru guvernanţi şi politicieni; pentru respectarea demnităţii persoanei umane.

Marşul pentru viaţă în Bacău va porni din faţa Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”, la ora 11.00. Vom pleca în procesiune pe Strada 9 Mai până la intersecţia cu Calea Mărăşeşti. De acolo ne vom întoarce pe Calea Mărăşeşti, Strada Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, Strada Mihai Viteazul şi ne vom opri în faţa Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”. Acest marş pentru viaţă este o manifestare a respectului nostru faţă de viaţă.

Biroul de presă
Pr. Iulian Robu

Persoane de contact:

pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)

pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)