„Este urgentă o mare rugăciune pentru viaţă,

care să străbată lumea întreagă”.

(Fericitul Ioan Paul al II-lea, Evangelium vitae 100)


Sâmbătă, 23 martie 2013, simultan, în 24 de oraşe şi trei sate, s-a desfăşurat Marşul pentru viaţă, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România. La Bacău, în acest an s-a desfăşurat prima ediţie, care s-a bucurat de o participare vie şi entuziastă a numeroşi oameni de bunăvoinţă.

Manifestul lansat în acest an se intitulează „Iubeşte-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi. Conform manifestului, au fost aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”.

La Bacău, la ora 10.00 a început Sfânta Liturghie în Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”. Celebrant principal a fost pr. Isidor Dâscă, paroh şi decan de Bacău. Au concelebrat 15 preoţi din Bacău şi localităţile vecine. La predică, pr. Isidor Dâscă a subliniat actualitatea modelului de mamă oferit de sfânta Fecioară Maria. După Sfânta Liturghie ne-am rugat Calea Sfintei Cruci în biserică. Am avut o intenţie specială: ne-am rugat pentru femeile aflate în impas, pentru ca Dumnezeu să rânduiască persoane generoase care să le ajute să îşi crească copiii, nu să-i avorteze. Ne-am rugat pentru medicii care practică avortul; pentru guvernanţi şi politicieni; pentru respectarea demnităţii persoanei umane.

Marşul pentru viaţă a pornit din faţa Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”, la ora 11.00. Ne-am rugat, am cântat, am făcut linişte….am dorit să ne arătăm respectul pentru acest minunat dar al lui Dumnezeu, care este viaţa. A fost îmbucurător să vedem mulţi tineri şi copii bucurându-se că pot participa la un astfel de eveniment pentru viaţă.

Marşul s-a încheiat în faţa Bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”. Acolo oamenii au strigat hotărât: „Da, da, vieţii! Nu, nu, morţii!”. Pastorul Marian Pădureţ a evidenţiat cât de important este să luăm apărarea vieţii, iar la final pr. Isidor Dâscă a condus rugăciunea Angelus şi ne-a dat binecuvântarea cu care ne-am întors la casele noastre.

{jcomments on}