-Pe cine voi trimite? Cine va merge pentru noi?

-Iată-mă, Doamne! Trimite-mă pe mine!”

Aşa au ales să răspundă tinerii catolici din Bacău la invitaţia ce le-a fost făcută, de a-şi sărbători ziua aşa cum se obişnuieşte la nivel mondial, în fiecare an, în Duminica Floriilor. Astfel, în fiecare comunitate catolică din lume sunt organizate diferite manifestări cu şi pentru tineri.

În parohia noastră a devenit deja tradiţie ca în Duminica Floriilor toţi tinerii catolici din Bacău să participe la Sfânta Liturghie celebrată în catedrala „Ss. Petru şi Paul” şi mai apoi la Calea Sfintei Cruci pe străzile oraşului.

Plini de entuziasmul caracteristic, tinerii au luat parte la Sfânta Liturghie celebrată de mai mulţi preoţi din parohiile băcăuane şi nu numai. La predică, părintele decan Isidor Dâscă a dorit să explice mesajul ce le-a fost transmis tinerilor de către Sfântul Părinte, Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia celei de-a XXVIII-a Zile Mondiale a Tineretului, ce va fi sărbătorită în luna august la Rio de Janeiro: „Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile!”. Părintele a dorit să sublinieze cât de important este ca fiecare dintre noi sa răspundă „Prezent!” chemării pe care Cristos ne-o face fiecăruia dintre noi.

După Sfânta Liturghie cu toţii am pornit pe străzile oraşului pentru a celebra Calea Sfintei Cruci. A fost cu adevărat o manifestare a credinţei noastre pentru că, în ciuda frigului şi a gradelor scăzute, nu am încetat să cântăm şi să ne rugăm.

Întorşi în faţa catedralei cu toţii am primit binecuvântarea finală şi am plecat spre casele noastre, gata să răspundem în fiecare zi şi oriunde ne-am afla „Iată-mă Doamne! Trimite-mă pe mine!”

Andreea Frâncu

{jcomments on}