EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
DECANATUL ROMANO – CATOLIC
Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
http://www.decanatcatolicbacau.ro
Nr. 137/ 18.03.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Paștele – Învierea Domnului

Cristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând”.

Biserica Catolică celebrează în zilele de joi, vineri și sâmbătă, 28-30 martie, triduum-ul pascal, patima și moartea Domnului nostru Isus Cristos, care și-a dat viața pentru răscumpărarea noastră. Va urma apoi marea sărbătoare a Paştelui, duminică, 31 martie, când vom celebra cu mare bucurie triumful Domnului nostru Isus Cristos asupra morţii, prin glorioasa sa Înviere. Inima tuturor creştinilor este plină de bucurie şi de speranţă, căci a înviat Mântuitorul şi este viu în mijlocul nostru. Este Paştele lui Isus, este Paştele nostru.

În Catedrala „Ss. Petru şi Paul”, ceremoniile prilejuite cu ocazia acestui mare moment de har al Paştelui vor începe sâmbătă, 30 martie, la ora 21.00. La sfârşitul sfintelor celebrări va avea loc procesiunea cu lumânarea pascală pe străzile din jurul Catedralei.

Procesiunea se va desfășura pe următorul traseu: Plecarea de la biserica „Ss. Petru și Paul”, apoi străzile: Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu şi cu revenire pe lângă Casa de Cultură până la Catedrală, unde va avea loc încheierea procesiunii și a sfintei Liturghii a Învierii Domnului Cristos.

Cu această ocazie, comunitatea de preoţi din Parohia „Sf. Nicolae” Bacău, în frunte cu pr. paroh Isidor Dâscă, decan de Bacău, adresează tuturor credincioşilor din comunitate şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă salutul lor plin de speranţă şi dorinţele de bine: Sărbători fericite! Cristos a înviat!

Biroul de presă
Pr. Iulian Robu

Persoane de contact:
pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)
pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)