Cristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând”.

Biserica Catolică a celebrat în zilele de joi, vineri și sâmbătă, 28-30 martie, triduum-ul pascal, patima și moartea Domnului nostru Isus Cristos, care și-a dat viața pentru răscumpărarea noastră. Duminică am celebrat marea sărbătoare a Paştelui, triumful Domnului nostru Isus Cristos asupra morţii, prin glorioasa sa Înviere. Inima tuturor creştinilor este plină de bucurie şi de speranţă, căci a înviat Mântuitorul şi este viu în mijlocul nostru. Este Paştele lui Isus, este Paştele nostru.

În Catedrala „Ss. Petru şi Paul”, ceremoniile prilejuite cu ocazia acestui mare moment de har al Paştelui au început sâmbătă, 30 martie, la ora 21.00. La sfârşitul sfintelor celebrări a avut loc procesiunea cu lumânarea pascală pe străzile din jurul Catedralei.

Cu această ocazie, comunitatea de preoţi din Parohia „Sf. Nicolae” Bacău, în frunte cu pr. paroh Isidor Dâscă, decan de Bacău, adresează tuturor credincioşilor din comunitate şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă salutul lor plin de speranţă şi dorinţele de bine: Sărbători fericite! Cristos a înviat!

Joia Sfântă

Vinerea Sfântă

Vigilia Pascală

{jcomments on}