EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
DECANATUL ROMANO – CATOLIC
Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
http://www.decanatcatolicbacau.ro
Nr. 260/ 24.04.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor

Duminică, 28 aprilie 2013, la ora 10.30, în Biserica Romano-Catolică „Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău se va celebra Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor. 52 de copii îl vor primi pentru prima oară pe Isus în sfânta Împărtăşanie, în cadrul sfintei Liturghii prezidate de pr. paroh şi decan Isidor Dâscă. Acest eveniment reprezintă o sărbătoare a familiilor lor dar şi a întregii comunităţi catolice.

Pregătirea copiilor a început duminică, 17 februarie 2013, iar în ultimele două săptămâni, în fiecare după-amiază, la ora 16.30, copiii au venit la biserică pentru învăţătură şi rugăciune.

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 9.00 vor participa la ultima pregătire, iar la 10.00 vor face prima Sfântă Spovadă. Părinţii şi naşii catolici de la botez vor veni împreună cu copiii. Şi cei mari se vor spovedi, pentru ca duminică să se poată împărtăşi, fiind astfel un exemplu de credinţă pentru copiii şi finii lor.

Duminică, începând cu ora 10.00, copiii îmbrăcaţi în haine de sărbătoare vor veni la biserică, însoţiţi de părinţi, naşi, rude, prieteni şi invitaţi. Sfânta Liturghie va începe cu procesiunea din faţa bisericii vechi „Sfântul Nicolae”. Ajunşi la altarul bisericii „Sfinţii Petru şi Paul”, unul dintre părinţi, va cere, în numele tuturor celorlalţi părinţi, părintelui Isidor Dâscă, să le ofere Prima Sfântă Împărtăşanie copiilor lor.

Copiii vor participa activ la această Sfântă Liturghie: vor citi lecturile şi intenţiile la Rugăciunea credincioşilor, vor aduce darurile la altar, la Ofertoriu, se vor ruga şi cânta. După predică, cu lumânările aprinse în mâini, copiii îşi vor reînnoi făgăduinţele făcute de părinţi şi naşi la botez, şi îşi vor exprima dorinţa de a trăi numai pentru Cristos. Cu toţii vor promite: „Mă lepăd de Satana, şi de toate faptele lui, şi de toată trufia lui”.

Momentul cel mai important al sfintei Liturghii va fi cel al împărtăşirii copiilor cu Trupul şi Sângele lui Cristos. Vor lua parte la acest moment, alături de copii, părinţii, naşii şi cei apropiaţi.

Prima Sfântă Împărtăşanie pe care o primesc copiii este şi un îndemn la a continua cu mai mare entuziasm drumul credinţei şi al apropierii de Dumnezeu.

Biroul de presă
Pr. Iulian Robu

Persoane de contact: pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)
pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)