Duminică, 28 aprilie 2013, a fost o zi deosebită pentru credincioşii Parohiei Sfântul Nicolae din Bacău. 52 de copii din parohia noastră (28 de fete şi 24 de băieţi) l-au primit pentru prima oară pe Isus în Sfânta Împărtăşanie în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, prezidată de părintele paroh Isidor Dâscă.

După o perioadă intensă de pregătire, de muncă şi de efort atât din partea copiilor cât şi din partea celor implicaţi în pregătirea lor, a sosit şi ziua mult aşteptată. Începând de la ora 10, copiii, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, au început să apară unul câte unul, însoţiţi de părinţi, naşi, rude, prieteni şi invitaţi.

Sfânta Liturghie a început cu o procesiune din faţa bisericii vechi. Ajunşi la altar, unul dintre părinţi, a cerut în numele tuturor părintelui paroh, să le ofere Prima Sfântă Împărtăşanie copiilor lor iar o fetiţă, în numele tuturor, a implorat binecuvântarea lui Dumnezeu pentru acest moment deosebit din viaţa lor. Pentru a-l primi pe Isus într-un suflet curat, sâmbătă, 27 aprilie, copiii au făcut şi prima spovadă.

Copiii au participat activ la acest moment important din viaţa lor: au citit lecturile şi intenţiile la rugăciunea credincioşilor, au adus darurile la altar, la ofertoriu, s-au rugat şi au cântat din toată inima. După cuvântul de învăţătură al părintelui vicar Răzvan Mătăşel, copiii, cu lumânările aprinse în mâini, şi-au reînnoit făgăduinţele făcute de părinţi şi naşi la botez iar înainte de a primi Sfânta Împărtăşanie şi-au manifestat dorinţa de a trăi numai pentru Cristos: eu mă lepăd de Satana, şi de toate faptele lui, si de toată trufia lui şi mă dau cu totul lui Isus Cristos. Momentul cel mai important al acestei Liturghii a fost cel al împărtăşirii copiilor cu Trupul şi Sângele lui Cristos. Au luat parte la acest moment, alături de copii, părinţii, naşii şi cei apropiaţi.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, trei copii au mulţumit Bunului Dumnezeu pentru acest dar minunat, au mulţumit familiilor, părintelui paroh şi tuturor celor implicaţi în pregătirea lor. Ceremonia s-a încheiat la subsolul bisericii unde copiii au servit o gustare şi au primit o amintire de la acest moment important din viaţa lor.

Mulţumim surorilor, animatorilor, preoţilor şi tuturor celor care ne-au ajutat la pregătirea acestei sărbători. De asemenea, mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit material şi financiar.

Pr. Răzvan Mătăşel

{jcomments on}