Sâmbăta, 4 Mai 2013, la ora 7.30, tinerii din parohia „Sfântul Nicolae” Bacău au plecat către Pildeşti, jud. Neamţ, unde s-a desfăşurat anul acesta Ziua Tineretului.

Tinerii din parohia noastră au fost întâmpinaţi foarte frumos de tinerii din satul Pildeşti. La ora 11.00, a început Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. Atât corul cât şi tinerii din toate parohiile au cântat împreună, preamărindu-l pe Dumnezeu pentru că ne-a oferit această zi specială şi pentru că a făcut posibilă întâlnirea tinerilor din toate părţile diecezei.

După Sfânta Liturghie a urmat Festivalul Tinerilor. Am avut parte de un program artistic bine pus la punct. Parohiile care au dorit au avut de prezentat un număr artistic. Tinerii din parohia noastră au pregătit un dans foarte frumos.

La sfârşitul programului PS Petru Gherghel a dat o binecuvântare specială tuturor, urându-ne succes în continuare, şi ne-a îndemnat la rugăciune pentru ca, ajutaţi fiind de bunul Dumnezeu, să îi urmăm calea şi să facem cunoscut cuvântul lui în toată lumea.

În drum spre casă i-am întrebat pe câţiva dintre tinerii din parohia noastră ce a însemnat pentru ei această experienţă. Am primit aceste răspunsuri:

„Pentru mine această zi a fost una de bucurie, o zi plină de daruri. A fost specială, deoarece m-am trezit dintr-o amorţeală care mă împiedica să depăşesc obstacolele vieţii. Acum, încărcându-mi bateriile cu cuvântul Domnului, pot spune ca sunt aptă sa răspund la orice provocare”. (Bianca Bilboc)

„Cu siguranţă nu o să uit această zi minunată. O experienţă unică. Am participat de-a lungul anilor la „Zilele Tineretului”, dar cea de anul acesta mi s-a părut deosebită. Colectivul a fost minunat. În special mi-a plăcut corul, care a cântat foarte frumos. Aş vrea să repet această experienţă şi anul viitor” (Ghenţa Mădălina)

„Mergeţi si faceţi ucenici din toate naţiunile” Acesta a fost sloganul de anul acesta al Zilei Tineretului. Emblema este reprezentată de patru cărări, cele patru braţe ale crucii, unite de o inimă. Fiecare cărare are urme de paşi ce pleacă de la inima, din centrul emblemei. Fiecare drum este colorat cu câte o culoare diferită, care reprezintă câte un continent.

În final aş vrea să îmi exprim şi eu părerea despre această zi:

Această zi a fost o experienţă plăcută. Mă bucur că am putut fi prezentă aici atât cu mintea cât şi cu sufletul. Am reuşit să îmi fac prieteni noi, dar mi-am întâlnit şi vechi cunoştinţe pe care nu le-am văzut de mult. Liturghia a fost un moment emoţionant. Mi-a plăcut cum a cântat corul, dar şi modul in care a fost celebrată Sfânta Liturghie. Momentele artistice au fost bine pregătire şi interpretate ca la carte. M-am simţit extraordinar în prezenta tinerilor de vârsta mea, dar şi a celorlalte persoane. Îmi pare foarte bine că am avut ocazia de a cunoaşte lume nouă, de a-mi face prieteni şi de a socializa.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce face pentru noi şi pentru faptul că ne-a unit pe toţi într-un singur loc pentru a fi un singur suflet.

Ghenţa Diana Georgiana

{jcomments on}