EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
DECANATUL ROMANO – CATOLIC
Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
http://www.decanatcatolicbacau.ro
Nr. 276/ 07.05.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

SIMPOZION PENTRU OPERATORII MASS MEDIA

Sâmbătă, 11 mai 2013, începând cu ora 10.30, Decanatul Romano-Catolic de Bacău în colaborare cu Oficiul pentru Comunicaţii sociale al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi organizează un simpozion la care sunt invitaţi directorii de televiziune şi ziare, jurnaliştii, reporterii, ziariştii, operatorii mass media. Întâlnirea va avea loc în sediul Decanatului Romano-Catolic de Bacău, de pe Strada Ana Ipătescu, 2A.

Acest eveniment este prilejuit de cea de-a 47-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale. Mesajul din acest an al Sfântului Părinte Papa redactat pentru această zi se intitulează „Reţelele sociale: porţi de adevăr şi de credinţă; noi spaţii de evanghelizare” şi lansează un apel la un dialog fecund între Biserică şi mass media cu privire la credinţă şi întrebările profunde ale omului contemporan. Pentru a da curs acestei invitaţii, s-a născut iniţiativa de a organiza acest simpozion la Bacău.

Programul întâlnirii cuprinde următoarele puncte:

– Salutul Pr. decan Isidor Dâscă

– Pr. Cornel Cadar: „Biserica şi mijloacele de comunicare”

– Pr. Iosif Dorcu: „Ce aşteaptă Biserica de la jurnalişti”

– Pr. Petru Tamaş: „Cine suntem noi?”

– Întrebări, impresii, discuţii, propuneri

– Prânzul

Biserica afirmă că mijloacele de comunicare în masă pot oferi neamului omenesc mari binefaceri, întrucât, prin natura lor, reţelele mass media au rolul de a contribui la îmbogăţirea sufletelor şi la răspândirea împărăţiei lui Dumnezeu. De aceea, Biserica arată o grijă deosebită faţă de acest domeniu atât de important al vieţii sociale, a proclamat un mare sfânt, pe Francisc de Salles (24 ianuarie), ca protector al jurnaliştilor şi al scriitorilor şi a instituit o Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale, ziua de 12 mai, pe care noi o anticipăm prin acest simpozion.

Operatorii mass media care doresc să ia parte la acest eveniment sunt rugaţi să confirme prezenţa până în seara zilei de 9 mai, la nr. de telefon 0756777136.

Biroul de presă
Pr. Iulian Robu

Persoane de contact: pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)
pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)