În ziua de 18 mai 2013, pentru a marca o sută de ani de la apariţia revistei „Lumina creştinului”, Oficiul pentru Comunicaţii Sociale din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi a organizat întâlnirea cu tema „Lumina creştinului” – o sută de ani. La întâlnire au participat PS Petru Gherghel, preoţi din dieceza noastră, redactori, tehnoredactori ai revistei „Lumina creştinului”, colaboratori, studenţi în anii pastorali, fotografi, tipografi şi cititori ai revistei; laici, călugări, călugăriţe, preoţi care redactează reviste, coordonează site-uri şi bloguri creştine.

Pr. decan Isidor Dâscă, ca reprezentat al comunităţii noastre, a primit o diplomă ca recunoştinţă pentru contribuţia substanţială pe care parohia noastră avut-o pentru susţinerea presei catolice şi a revistei „Lumina creştinului”.

Cu ocazia acestei întâlniri au fost premiate cele mai bune reviste religioase care apar în parohii, seminarii, şcoli catolice, congregaţii şi asociaţii catolice din Dieceza de Iaşi. S-a ţinut cont de următoarele criterii: conţinutul articolelor, originalitatea şi provenienţa lor, varietatea şi numărul autorilor, tehnoredactarea, calitatea fotografiilor, calitatea tiparului, creativitatea în prezentarea copertei, calitatea limbii. Au participat la concurs revistele din anul 2012, pe care le-am trimis la Iaşi până la 10 mai 2013.

La acest concurs, „Biserica şi viaţa” a primit premiul I. Este o mare bucurie pentru noi să fi primit o astfel de apreciere.

Acest premiu reprezintă şi un gest de stimă pentru efortul pe care îl face întregul colectiv de redacţie al revistei, precum şi tot personalul ce se ocupă ca revista noastră să arate bine. Îi amintim pe o parte din aceia care într-un fel sau altul al contribuit la primirea acestui premiu.

Redactor coordonator:

Pr. Marius Dumea

Pr. Iulian Robu

Redactori:

Prof. Loredana Cojan

Celina Ciobanu

Colaboratori permanenţi:

Prof. Agneza Grosu

Prof. Ana Pavel

Prof. Teodora Cojan

Prof. Tereza Herciu

Marius Ţîmpu

Anton Gherca

Servicii abonamente: Rita Petrea

Tehnoredactare: Mariana Bistriceanu

Coperte:

Marius Bulai, DOP

Mariana Bistriceanu

Servicii foto:

Tarciziu Butăcel

Marius-Ovidiu Ţâmpu

Le mulţumim tuturor colaboratorilor noştri, şi celor ce nu au fost amintiţi mai sus. Dumnezeu să răsplătească munca lor.

Site-ul nostru, din păcate, nu a obţinut premiul cel mare, dar promitem să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a urca mai sus. La mai mult şi la mai mare!

{jcomments on}