Solemnitatea Trupul şi Sângele Domnului a fost marcată joi, 30 mai, la Bacău , printr-o celebrare euharistică deosebită, urmată de o procesiune euharistică pe străzile oraşului. Au participat numeroşi preoţi, seminarişti, tineri, copii, şi un număr mare de credincioşi. Fanfara militară a făcut sărbătoarea mai frumoasă şi dat un farmec deosebit celebrărilor.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 a fost prezidată de pr. decan Isidor Dâscă. Părintele predicator Cătălin Farcaş a arătat cât de mare este iubirea lui Isus care a ales să rămână mereu cu noi.

Această minunată sărbătoare, Trupul şi Sângele Domnului, numită şi Joia Verde, reia evenimentul din Joia Mare, când la Cina de Taină Isus Cristos a înfiinţat sfânta Euharistie şi sfânta Preoţie. Numai că de această dată, Preasfântul Sacrament este purtat în procesiune pe străzile noastre. Procesiunea la Bacău a fost formată din crucea procesională, icoane, seminarişti, ministranţi şi copii, preoţi, baldachinul cu Preasfântul Sacrament, fanfara, corul şi mulţimea credincioşilor. Procesiunea a fost o mărturie de credinţă în prezenţa reală a lui Cristos în sacramentul sfintei Euharistii.

Cristos euharisticul, purtat pe străzile oraşului, a fost aclamat cu multă veneraţie de toţi credincioşii. Copiii care în ultimii trei ani au primit Prima Sfântă Împărtăşanie au aruncat flori în faţa Preasfântului Sacrament, purtat în procesiune de părintele decan Isidor Dâscă.

La sfârşitul acestei minunate mărturii de credinţă, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a mulţumit tuturor celor care au participat la această celebrare, amintind că în primul rând trebuie să îi fim recunoscători lui Dumnezeu, fără de care nimic bun nu ar exista.

Particip în ultimii ani cu o deosebita bucurie la această procesiune şi în fiecare an capăt o mai mare încredere în Dumnezeu care nu ne-a abandonat, ci din iubire a rămas cu noi în Sfânta Euharistie.

Balint Alexandru

{jcomments on}