Sâmbătă, 1 iunie, la nivel mondial a fost sărbătorită Ziua Copilului. Milioane de oameni din întreaga lume s-au bucurat, începând cu cei mai mici și terminând cu cei mai mari, care, în inimile lor, se simt încă copii.

Biserica a voit să păstreze tradiția pe care a început-o în anul 2002, dând posibilitatea copiilor din Dieceza de Iași să serbeze această zi alături de Cristos, de această dată la Adjudeni, județul Neamţ.

Încă de pe la ora 8.00, copii din toate parohiile din dieceză au început să-și facă simțită prezența la sărbătoare, umplând satul de entuziasmul copilăriei, pe care o citeai pe chipul fiecărui prichindel.

„Suntem mesagerii lui Isus” a fost motoul acestei întâlniri, ce s-a desfășurat după următorul program:

8.00 – Deschiderea centrelor de primire

9.00 – Program de animare

10.00 – Deschiderea Sărbătorii Copiilor

Rugăciune, moment catehetic, imnul

11.30 – Repetiţie cântări

12.00 – Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel

13.30 – Program de animare

14.00 – Festivalul copiilor

16.30 – Încheierea Sărbătorii Copiilor

Sărbătoarea s-a bucurat de prezența un efectiv de aproximativ 5 mii de copii din 128 de parohii, care au făcut ca această zi să fie cât mai plăcută.

La predică, PS Petru Gherghel a subliniat faptul că Isus ne iubește și vrea ca toți să fim mesageri ai cuvântului său. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul a anunțat că în anul care vine marea sărbătoare a copiilor va avea loc la Valea Mare.

După ce am gustat din sărmăluțele făcute cu multă dragoste de săteni, a început Festivalul copiilor, în cadrul căruia copiii din 23 de parohii au prezentat tuturor talentul lor. Și parohia noastră a avut bucuria de a avea pe scenă un grup de 8 fetițe care, pregătite de sora Elena-Monica Luzinschi, au prezentat tuturor celor prezenți un dans modern ce are la bază tema familiei.

După ce au dansat și au cântat, încărcați de bucuria întâlnirii cu Cristos, s-au îndreptat cu toții spre casele lor, pentru a împărtăși cu cei care nu au reușit să fie prezenți entuziasmul lor.

În drum spre casă, am vrut să aflu părerea copiilor vis-a-vis de această zi, iar răspunsurile au fost următoarele:

„Am participat pentru prima dată la o astfel de întâlnire și mă bucur că am putut fi pe scenă pentru a reprezenta parohia noastră. Vreau să mai merg și în anii care vor urma”. (Duma Carina)

„Mi-a plăcut să văd cum toţi reușeau să transmită bucuria și energia lor, prin manifestarea lor liberă și sinceră. M-am molipsit și eu de la ei și am reusit să mă bucur împreună cu ei de această minunată zi”. (Vlad Ghența)

„Cu această ocazie am putut sărbători ziua mea într-un mod diferit de alți copii. Astăzi am cunoscut copii din alte parohii, am legat prietenii și m-am simtit bine alături de ceilalți”. (Uricaru Robert)

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă și pentru că ne-a oferit bucuria de a sărbători această zi alături de frații noștri din întreaga dieceză.

Olga Herciu

{jcomments on}