Vara împreună este o activitate recreativă, educativă şi formativă adresată tuturor copiilor. Tema aleasă pentru anul acesta este: Strălucim ca astrele în lume. Copiii sfinţi, care ne sunt modele în aceste zile, ne vor arăta că fiecare dintre noi putem fi modele pentru cei din jurul nostru. Perioada aleasă pentru acest an este 24 – 28 iunie.

Luni, 24 iunie, plini de entuziasm şi de bucurie, chiar înainte de începerea programului, copiii şi animatorii s-au îndreptat cu paşi repezi şi voioşi spre biserică. Amintirea campusului din anul precedent le-a rămas atât de încât timpul care a trecut de atunci pare a fi doar o paranteză din viaţa lor.

La ora 9.00 s-a dat startul activităţilor. Cântece, dansuri, bansuri, jocuri cu mingea, întrecerile şi activităţile de socializare au consumat energia parcă nelimitată a micuţilor. Au participat 130 de copii, 10 animatori plus ajutori de animatori.

A fost o atmosferă de mare bucurie, de agitaţie constructivă, de copilărie debordantă. Ce mai… ceva minunat!

La ora 16.30 au început pregătirile pentru Sfânta Liturghie de la ora 18.00, momentul cel mai important al zilei. Copiii au cântat foarte frumos, au citit lecturile şi Rugăciunea credincioşilor, au participat la sacramente.