„Se spune că atunci când îţi faci un prieten, ai dobândit o comoară”. Cu aceste cuvinte şi-au început copiii mesajul pe care l-au avut pentru părintele Răzvan Mătăşel. Într-adevăr, părintele s-a făcut mic cu cei mici, copil cu copiii, prietenos cu toţii, pentru a-i câştiga pentru Cristos.

În urmă cu patru ani, atunci când sfinţia sa a venit în parohia noastră, cu toţii am dobândit un prieten, un păstor, un confesor, un om de încredere, care ne-a apropiat de Cristos. Părintele s-a ocupat cu pastoraţia copiilor, a celebrat Sfânta Liturghie a copiilor, de la ora 12.00, a ţinut catehezele pentru copii, a organizat campusurile şi ieşirile copiilor, s-a ocupat de pregătirea lor la Prima Sfântă Împărtăşanie, a gândit şi trudit pentru „Vara împreună” alături de animatori. Tot sfinţia sa s-a ocupat de pastoraţia sanitară, a celebrat vinerea şi duminica la ora 15.30 Sfânta Liturghie la spital şi a vizitat bolnavii în saloane. La orice oră era chemat la spital, se ducea pentru a administra Sfintele Taine. Tot sfinţia sa a avut în grijă biblioteca de la subsolul bisericii. Timpul a zburat de parcă nici n-ar fi fost, şi iată că a sosit şi ziua despărţirii.
Părintele Răzvan va lucra în parohia Focşani, începând cu data de 1 august 2013.
Îi mulţumim din inimă pentru tot binele pe care ni l-a făcut. Îi mulţumim pentru zilele de birou, când a aşteptat cu răbdare credincioşii pentru orice necesitate a lor. Îi mulţumim pentru sutele de ore la confesional.
Ne vom ruga pentru sfinţia sa pentru a trăi în continuare preoţia ca „dar şi mister”.
Şi pentru că tot astăzi, 28 iulie, împlineşte 30 de ani, îi spunem din inimă: „La mulţi ani!”

Scurtă biografie:
Pr. Răzvan Mătășel s-a născut la 28 iulie 1983 în municipiul Roman. A urmat școala primară și gimnazială în orașul natal, în perioada 1990-1998, aparținând parohiei nou înființate în orașul Roman, Fericitul Ieremia. În anul 1998 este admis la Seminarul Liceal Sf. Iosif din Bacău, pe care l-a absolvit în 2002. Se înscrie apoi la Institutul Teologic Sf. Iosif din Iași, iar la 24 iunie 2009 a fost hirotonit în catedrala din Iași. Începând cu 1 august 2009 a fost numit vicar în parohia noastră. Începând cu 1 august 2013, va activa ca vicar la Focşani.