În perioada 25-27 septembrie, Oficiul diecezan pentru Pastoraţie Universitară a organizat sesiunea SSS (Săptămâna Socială pentru Studenţi) 2013 la casa părinţilor verbiţi din Traian (NT).

Tema generală a fost „Viaţa economică”. Schema de organizare a programului de formare a urmat structura Compendiului de doctrină socială a Bisericii, capitolul VII, unde se prezintă învăţătura Bisericii privind domeniul economic, pornind de la bazele biblice şi aprofundând aspectele actuale ale vieţii economice.

 

Parohia noastră a fost reprezentată la acest eveniment de şase tineri studenţi. Iată şi câteva impresii ale participanţilor:

„În primul rând, întâlnirea cu tinerii a fost ceva de neuitat; afirm aceasta pentru că m-am îmbogăţit cu prieteni noi, şi am învăţat că în toate activităţile desfăşurate cu ei Sf. Euharistie trebuie să constituie punctul central. În al doilea rând, recomand şi altor tineri să urmeze calea cea dreaptă care duce la Isus…” (Irinel Adam).

„Zâmbete, bucurie, prietenie! Pentru mine asta au însemnat zilele petrecute la Săptămâna Socială pentru Studenţi. Au fost zile în care mi-am făcut prieteni noi, iar împreună am descoperit mai multe despre doctrina socială a Bisericii şi viaţa economică. Recomand şi altor studenţi să participe la astfel de momente: Mergeţi şi nu veţi regreta!”(Alexandru Balint).

„Pentru mine a fost o relaxare; a fost şi o cunoaştere mai amplă a persoanei umane în raport cu societatea şi religia. Pot spune că aveam nevoie de această întâlnire, deoarece m-a făcut să iau o decizie importantă atât pe plan uman cât şi spiritual. Mulţumesc pentru integrarea în grupul Bacău-Centru! M-am simţit ca acasă! Pot spune că plec de aici cu bagajul de cunoştinţe mai bogat” (Celina Ţâmpu).

„Deşi a fost prima oară când am participat la o asemenea întâlnire, am rămas plăcut impresionată de tot ce s-a organizat aici. A fost o pregătire plăcută pentru viitorul meu, în care am învăţat lucruri importante, am cunoscut persoane noi şi am legat prietenii, iar găzduirea a fost excelentă. Am trăit o experienţă plăcută, pe care promit să o repet şi în următorii ani” (Andreea Mădălina Ghenţa).

„Aflată pentru prima dată într-o tabără organizată de Biserică cu tematică culturală, socială şi ştiinţifică, mă bucur să fiu parte a unui proiect vital pentru sănătatea vieţii religioase şi politice a creştinilor. Mă bucur de prilejul acordat nouă tinerilor studenţi de a asista la cursurile unor profesori importanţi de la Seminarul din Iaşi şi să fim o prioritate pentru ei, considerându-ne chiar motorul societăţii şi a Bisericii. Sper ca de-a lungul timpului toţi cei competenţi să fie integraţi în ciclul de formare al tineretului, studenţii devenind profesori iar Biserica o şcoală atentă şi deschisă pentru toţi cei dornici să se bucure de ea” (Veronica Iştoc).