Duminica 27 octombrie 2013

1. Astăzi, fiind ultima duminică din luna octombrie, colecta este pentru lucrările de la biserică.

2. Vineri, 1 noiembrie, este Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Este sărbătoare de poruncă, iar Sfintele Liturghii vor fi ca în zi de duminică. După Sf. Liturghie de la 10.30 și după Sf. Liturghie de seară, ora 18.00, vom celebra un prohod pentru toți credincioșii răposați. Cei care doresc să-i pomenească pe cei dragi, plecați dintre noi, să pună un bilețel la altar.

3. Sâmbătă, 2 noiembrie, celebrăm Pomenirea tuturor credincioșilor răposați. Fiecare preot poate celebra în această zi 3 Sfinte Liturghii. De aceea, dimineața la celebrările de la 6.00 și 7.00 vor fi câte două Sf. Liturghii, una după alta. La fel și la ora 10.00, tot două Sf. Liturghii una după alta. Prima citită, a doua cântată cu predică. Seara va fi o singură Sf. Liturghie la ora 18.00.

4. Vineri și sâmbătă celebrăm prima vineri și prima sâmbătă din luna noiembrie. Nu se merge la bolnavi.

5. Așa cum o știți, luna noiembrie este dedicată credincioșilor răposați. Creştinii vor putea obţine indulgenţa plenară pentru cei răposaţi în după amiaza zilei de 1 noiembrie şi în ziua de 2 noiembrie, dacă, fiind spovediţi, împărtăşindu-se şi vizitând o biserică, vor spune Tatăl nostru, Crezul şi se vor ruga după intenţia Sfântului Părinte. Indulgenţa plenară se poate obţine pentru cei răposaţi şi în perioada 1-8 noiembrie, vizitând cimitirul cu devoţiune şi spunând rugăciuni pentru cei răposaţi.

6. În fiecare seară la Sf. Liturghie vom medita despre cele de pe urmă ale omului, despre moarte.

7. Vom face binecuvântarea mormintelor după următorul program: vineri și duminică, ora 14.30, Cimitirul Central. Duminică ora 14.30, Cimitirul Sărata. Sâmbătă ora 14.30 Cimitirele Bradului și Învierii.

8. A apărut și vă recomandăm revista „Biserica și viața” pe luna noiembrie, în care găsiți și programul sfințirii mormintelor din toate cimitirele din Bacău.