Pentru a-şi arăta dragostea faţă de Sfinta Fecioară Maria, miercuri, 30 octombrie, elevii de la C.N. „Vasile Alecsandri”, C. T. „Anghel Saligny”, C. E. „Ion Ghica”, C.T.C. „N.V. Karpen”, C.T. „D. Mangeron”, C.N. „Ferdinand I”, C.N. „Gh. Vrănceanu”, C.N.P. „Ştefan Cel Mare”, C. „Grigore Antipa” s-au întâlnit în biserica „Ss Petru şi Paul” din Bacău, animaţi fiind de profesorii de religie şi de părintele inspector zonal prof. Lucian Adam, pentru a-i adresa gândurile şi dorinţele lor, Mamei Cereşti, încoronând astfel luna sfântului Rozariu.

Sfânta Fecioară Maria, Maica Harului Dumnezeiesc, a primit cu dragoste de mamă toate intenţiile, gândurile, mulţumirile adresate de către elevii participanţi prin cuvinte şi cântări. Implicarea tinerilor prin rostirea unui mister de Rozariu şi a unor fragmente pline de trăire spirituală a făcut ca participarea să fie intensă, profundă.

Impresionante au fost şi cuvintele de învăţătură ale părintelui care au făcut ca fiecare participant să mediteze asupra legăturii sale cu Mama Cerească.

Câteva impresii ale celor care au participat:

Împreună cu ceilalţi tineri, liceeni din Bacău, am participat cu bucurie la un moment de rugăciune dedicată Sfintei Fecioare Maria.

Plină de emoţie, emoţie întâlnită şi pe chipurile celorlalţi tineri dar şi a doamnelor profesoare care ne-au însoţit, ne-am prezentat intenţiile, trăirile, bucuriile prin cuvinte dar şi prin cântări.

Acest moment m-a adus mai aproape de sfânta Fecioară. Mi-a plăcut în mod deosebit ecoul vocilor care amplifica starea de emoţie prezentă.

«Marie, întoarce-ţi privirea spre noi, noi fiii tăi» este speranţa că sfânta Fecioară ne ajută ne ajută în toate clipele vieţii, la examene cât şi în viaţa personală.”

(Mădălina, C.N. „V. Alecsandri”)

Cel mai mult m-a impresionat numărul mare de liceeni care au participat şi că toţi au cântat din toată inima. A fost frumos că ne-am înâlţat inimile, gândurile către Mama lui Dumnezeu fără nici o reţinere.

Sunt momente unice şi cu siguranţă voi mai participa.”

(Anca, C.N. „V. Alecsandri”)

Faptul că am participat la momentul de rugăciune în cinstea sfintei Fecioare Maria mi-a redat liniştea şi calmul pentru o nouă zi, chiar dacă ea se arăta foarte grea.

Impresionant a fost să vad că nu sunt singură atunci când mă adresez Mamei cereşti. Şi desigur că şi ceilalţi au şi ei probleme… dar împreună am cerut ajutorul şi ne-am sprijinit astfel unii pe alţii”

(Ioana Larisa, C.N. „V. Alecsandri”)

E pentru prima dată când particip la astfel de acţiuni organizate şcoală-Biserică şi când mi-a spus doamna profesoară că microfonul nu muşcă şi mi-a venit rândul să rostesc cu voce tare rugăciunea a trecut prin fiinţa mea o emoţie pe care nu am simţit-o niciodată. Atunci mi-am dat seama că rugăciunea rostită cu voce tare împreună cu ceilalţi ca mine este asemenea rugăciunii lui Moise care cu braţele întinse s-a rugat pentru poporul său şi a învins. Pentru mine rămâne o lecţie de viaţă pe care o voi repeta deseori”.

(Crina, C.N. „Ferdinand I”)

Toţi am fost cuprinşi de o bucurie nemărginită, am cântat, ne-am rugat şi am adus mulţumiri sfintei Fecioare pentru reuşitele obţinute până acum pe plan şcolar şi în viaţa de zi cu zi.

Cântul nostru a fost acompaniat de orgă, care a făcut ca vocile noastre să fie mai melodioase.

Odată cu binecuvântarea părintelui am plecat cu inimile pline de bucurie şi dorinţa de a repeta acest moment.”

(Sabina, C.E. „Ion Ghica”)

Am luat parte împreună cu mai mulţi elevi la un moment de rugăciune închinat Sfintei Fecioare Maria. Am pus la picioarele ei intenţiile noastre şi mulţumirile pentru ajutorul pe care îl primim continuu de la ea.

Am trăit intens acest moment, mai ales prin cântările de laudă”

(Andreea şi Norbert, C.E. „Ion Ghica”)

Ne-am rugat împreună sfintei Fecioare şi doresc să mai particip la astfel de momente înălţătoare şi încurajatoare în acelaşi timp”.

(Laurenţiu, C.E. „Ion Ghica”)

Prof. Loredana Cojan şi prof. Tereza Herciu