EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
Nr. 700 / 18.11.2013

Lansarea noului anul asociativ al Acţiunii Catolice pentru zona Bacău

Sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 9.00, toţi membrii şi simpatizanţii Acţiunii Catolice din zona Bacău se vor întâlni la Biserica Romano-Catolică „Sfinţii Petru şi Paul” cu ocazia lansării noului an asociativ 2013-2014. Grupurile din diferite parohii vor fi însoţite de preoţii asistenţi spirituali.

După desfăşurarea, în luna septembrie, a campaniei de promovare a Acţiunii Catolice la nivel diecezan, dar şi parohial, luna noiembrie este marcată de lansarea anului asociativ 2013-2014, activitate care se va desfăşura zonal şi care va reuni toţi membrii şi simpatizanţii, copii, tineri şi adulţi, evidenţiind astfel caracterul unitar al asociaţiei.

Noul an asociativ stă sub tema „Străluceşte în Acţiunea Catolică!” şi are ca moto „Priviţi la el şi veţi fi luminaţi” (Ps 34,6). Obiectivul prioritar al anului asociativ este redescoperirea identităţii Acţiunii Catolice.

În zona Iaşi, anul asociativ a fost deschis în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi, sâmbătă, 9 noiembrie 2013, iar în zona Roman în Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Tămăşeni, sâmbătă, 16 noiembrie 2013.

Programul întâlnirii de la Bacău este următorul:

09.00 Primirea participanţilor

09.30 Deschiderea zilei, rugăciunea de început, saluturi

10.00 Prezentarea temei şi a motoului anului asociativ

10.30 Întâlniri sectoriale

12.30 Prezentarea simbolului zilei

13.00 Prânzul

13.45 Program artistic

14.30 Pregătirea sfintei Liturghii

15.00 Sfânta Liturghie

**

*

Acţiunea Catolică este o asociaţie de laici, copii, tineri şi adulţi, care doresc să colaboreze cu păstorii lor la munca de apostolat şi evanghelizare. Papa Pius al XI-lea (1922-1939), cel care a conturat misiunea Acţiunii Catolice, afirma: „Acţiunea Catolică nu este altceva decât ajutorul adus de laici la opera apostolică a ierarhiei; ea a existat de la originile Bisericii, luând în prezent o formă nouă, mai bine adaptată timpurilor prezente”.

Încurajaţi de acest papă, laicii din întreaga lume s-au organizat în asociaţii, forme de acţiune catolică: Acţiunea Catolică Italia -1928, Acţiunea Catolică Spania -1929, Acţiunea Catolică Malta -1930, Acţiunea Catolică Argentina -1931.

Anul trecut, Acţiunea Catolică din dieceza de Iaşi şi-a sărbătorit jubileul de 20 de ani de existenţă şi activitate. Prezenţa ei reprezintă un ajutor real în viaţa parohiilor noastre.

Patronul Acţiunii Catolice din România este Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, iar al celei din Dieceza de Iaşi, sfântul Iosif.

Biroul de presă

Pr. Iulian Robu

Persoane de contact: pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)
pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)