Sâmbătă, 16 noiembrie, în Piaţa Tricolorului din Bacău, Asociaţia Caritas a organizat evenimentul „Un milion de stele”. În acest an, membrii echipei Caritas Bacău au promovat ideea consolidării unei comunităţi solidare prin implicarea acesteia în activităţi de voluntariat.

 

Scopul evenimentului a fost acela de a promova o societate altruistă, prin exprimarea dorinţei participanţilor pentru o lume incluzivă şi dreaptă, iar acţiunea a reprezentat o modalitate de a-i îndemna pe toţi oamenii să fie solidari între ei, mai ales cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

Acţiunea concretă a constat în aprinderea simultană a unor lumânări, simbolizând implicarea voluntară în acţiuni sociale.

Ca un semn al dorinţei de a dărui, aceste lumânări se aprind de către voluntarii Caritas, fiecare lumânare aprinsă amintind de o persoană vulnerabilă, aflată în dificultate sau o persoană care îşi manifestă solidaritatea faţă de alta care are nevoie de ajutor.

***

Campania „Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1998 în Franţa şi de atunci, campania se organizează în fiecare an, înainte de Crăciun, în tot mai multe locaţii din lume. În prezent, ea se desfăşoară în ţări europene precum Germania, Ungaria, Franţa, Austria, Belgia, Luxemburg şi Elveţia. În ţara noastră, campania „Un Milion de Stele” a fost organizată prima dată de asociaţia „Centrul Diecezan Caritas Iaşi”, iar evenimentul a fost derulat şi la nivel naţional începând cu anul 2009.