Entuziasm şi bucurie. Acestea sunt sentimentele ce străluceau pe feţele membrilor şi simpatizanţilor Acţiunii Catolice din zona Bacău, prezenţi la deschiderea noului an asociativ 2013-2014. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 23 noiembrie, în Parohia „Sfântul Nicolae” Bacău.

După ce în zona Iaşi, anul asociativ a fost deschis în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi, sâmbătă, 9 noiembrie 2013, iar în zona Roman în Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Tămăşeni, sâmbătă, 16 noiembrie 2013, a venit şi rândul zonei Bacău să îşi reînsuflețească elanul şi dăruirea în slujba Bisericii pentru binele lumii.

La ora 9.00 au fost primiţi participanţii, în număr de aproximativ 400, pentru ca apoi să se deschidă programul cu rugăciunea de dimineaţă, ce a inclus şi recitarea Psalmului 34 – din acest psalm face parte citatul ales ca moto pentru acest an: „Priviţi la el şi veţi fi luminaţi” (v. 6). Pr. Felix Roca a prezentat apoi tema acestui an „Strălucim în Acţiunea Catolică” şi motoul amintit mai sus.

Au urmat întâlnirile sectoriale. Copiii au avut moment de formare şi cateheză în Biserica „Sfinţii Petru şi Paul”, tinerii la subsolul bisericii, iar adulţi în Biserica „Sfântul Nicolae”.

După prânz a urmat momentul artistic, deschis de parohia noastră. Copiii, tinerii şi adulţi de la Bacău Centru au prezentat un joc de animaţie numit „Laurenţia dragă”, o pantomimă „Scaunul păcatului” şi un dans „Bans ufficiale estate 2010”. Apoi celelalte parohii au încântat în continuare publicul cu scenete cu tematică religioasă, poezii, dansuri populare, cântece.

La 14.30 a urmat momentul de pregătire pentru Sfânta Liturghie. Cei care au dorit s-au putut spovedi, ceilalţi au repetat cântecele.

Sfânta Liturghie a fost momentul cel mai important al întâlnirii. A fost prezidată de pr. Felix Roca. Au concelebrat opt preoţi. La predică, pr. Felix ne-a invitat să fim strălucitori prin viaţa noastră, să privim la Dumnezeu, iar lumina ce o primim de la El să o oferim şi fraţilor noştri. La sfârşitul Liturghiei, cu toţii am primit şi am recitat rugăciunea Acţiunii Catolice şi ne-am însuşit mandatul pentru acest an, acela de a fi lumină în lume.

A fost o zi splendidă. Vremea schimbătoare de afară nici măcar nu a atentat la frumuseţea şi încărcătura spirituală a momentului.

Ne-am întors bucuroşi acasă, recunoscători lui Dumnezeu că facem parte din această frumoasă familie care este Acţiunea Catolică.