Sâmbătă, 7 decembrie, la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani, a avut loc ziua de reculegere a Acţiunii Catolcie din parohia „Sf. Nicolae”, Bacău, ca pregătire pentru depunerea adeziunii. Au participat membri AC din cele trei sectoare: copii, tineri şi adulţi, alături de părinţii asistenţi spirituali, pr. Iulian Robu şi pr. Cristi Hodea. Acest loc minunat, încărcat de o spiritualitate pătrunzătoare, s-a dovedit şi de această dată ideal pentru o zi în care ne-am îndreptat spre Dumnezeu cu credinţă, în dialog sincer cu el.

 

Ziua a început cu o rugăciune şi cu un moment inedit de cunoaştere, care a pus la încercare intuiţia şi perspicacitatea participanţilor. A urmat învăţarea imnului AC pentru noul an asociativ.

Pr. Iulian a pregătit momentul de formare cu tema „Priviţi la El şi veţi fi luminaţi”, pornind de la pasajul din Mc 10, despre vindecarea orbului Bartimeu. Cuvântul evangheliei a reuşit să ne sensibilizeze pe fiecare, făcându-ne să ne gândim mai profund la puterea credinţei, a speranţei şi a iubirii. Azi orbul Bartimeu a fost un model de curaj pentru noi, reuşind să ne transmită strălucirea luminii lui Cristos.

Am vizionat şi un videoclip despre Sf. Părinte Papa Ioan Paul al II-lea,acest „om lumină” al timpurilor noastre.

O surpriză plăcută a fost şi vizita pr. Felix, care ne-a relatat din experienţa trăită în prezenta Sfântului Părinte la Vatican.

Au urmat atelierele de lucru: copii au prezentat o sceneta despre Fericitul Ioan Paul al II-lea şi o alta despre orbul Bartimeu; tinerii au lucrat la o scenetă despre importanţa luminii, iar adulţii au răspuns la câteva întrebări legate de teme de formare şi au improvizat o scenetă despre mulţimea care îl însoţea pe Isus.

S-a continuat cu prânzul, un ceai cald, o cafea pentru adulţi şi o prăjitură.

Şi pentru că timpul a fost frumos, nu a lipsit nici plimbarea prin pădure, însoţită bineînţeles de o frumoasă rugăciune. La sfârşit ne-a aşteptat minunatul joc Laurenţia dragă! Au urmat câteva momente de pregătire pentru adeziunea de a doua zi şi pregătirea pentru Sf. Liturghie.

Ziua de reculegere s-a încheiat cu Sf. Liturghie la ora 15.00, celebrată de pr. Cristi şi pr. Iulian.

A fost o zi minunată, o ocazie bună, în care am petrecut timpul în rugăciune, un timp de comuniune folositor pentru a conştientiza importanta depunerii adeziunii. Am plecat acasă încântaţi de experienţa trăită şi dornici să punem în practică cele descoperite.

Ana Bordea