Membri Acţiunii Catolice, sectorul adulţi, din zona Bacău, au participat sâmbătă, 22 martie 2014, la o zi de formare în Parohia „Sfântul Anton”, Faraoani. Tema acestei zile a fost „Să trăim evanghelia cu bucurie”.

 

Primele parohii care au ajuns la Faraoani au fost parohiile Valea Mare şi Zăpodia, care pentru a mulţumi Preasfintei Fecioare Maria pentru ziua frumoasă şi călduroasă, ce urma să fie, au început recitarea sfântului Rozariu, alăturându-se parohiile Pustiana, Moineşti, Comăneşti, Gioseni, Oneşti, Mărgineni, Baraţi şi, bineînţeles, Faraoani, în total participând 73 de persoane.

Activitatea a început cu o rugăciune de deschidere, recitând Laudele din Breviar. Cuvântul de salut a fost rostit de pr.vicar Ştefan Ciubotaru, de Viorel Butacu al coordonatorului zonal Bacău şi pr. Iosif Dămatar, asistentul spiritual al sectorului adulţi în cadrul Diecezei de Iaşi, după care responsabilul zonal al Adulţilor, Paul Păduraru, a făcut prezentarea parohiilor şi a programului zilei.

La momentul formativ pr. Iosif Dămătaru a prezentat tema „Să trăim evanghelia cu bucurie” având în Evanghelii Gaudium o bună călauză a paşilor noştri pe drumul credinţei propuşi de Sfântul Părinte papa Francisc. Punctele temei au fost:

– Trasformarea misionară a Bisericii;

– În grija angajării comunitare;

– Vestirea Evangheliei;

– Dimensiunea socială a evanghelizării;

– Evanghelizatori cu Duh.

După o scurtă pauză, responsabilul zonal a avut o intervenţie cu tema „Educarea la muncă în vremurile actuale, un bine pentru persoană şi pentru demnitatea ei”.

Pentru o mai bună aprofundare a celor două teme, prezentările s-au făcut pe patru grupe de discuţii, având câte o întrebare din cele două teme, iar la final coordonatorii grupurilor: Palade Augustine, Adam Rodica, Duma Angelica şi Viorel Butacu, au prezentat o sinteză a discuţiei din grupul propriu. A urmat apoi calea sfintei Cruci.

Momentul final şi culminant al zilei a fost celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de părintele Iosif Dămătar. Au fost, de asemenea, ocazii de spovezi pentru ca drumul spre sfinţenie să fie urmat cu sufletele curate, fapt pentru care le aducem mulțumiri confesorilor.

Mulţumiri aducem şi gazdelor noastre, membri AC sectoarele adulţi şi tineri din Parohia Faraoani, pentru prânzul care ne-a fost oferit cu bunătăţi „a la Faraoani” şi pentru primirea care ne-au facut-o coordonaţi de preşedinta parohiala Duma Angela.

Au fost câteva ore petrecute împreună cu multe învaţături, ore care am fi vrut să fie mai multe. Dar cum şi grijile de acasă erau multe şi trebuie rezolvate, am plecat spre casele noastre cu bucurie în suflet și speranța că ajutați de sfântul Iosif, patronul AC din Dieceza de Iaşi, și cu mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria vom trăi Postul Mare și sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos cu inimile curate.

Responsabil sector Adulţi-zona Bacău

Paul Păduraru