În Bacău, Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată prin Sf. Liturghie solemnă de la ora 18.00 şi procesiunea ce a urmat. Au participat mii de credincioşi din toate parohiile băcăuane, printre care numeroşi tineri. Începutul Săptămânii sfinte a fost astfel marcat printr-o manifestare publică a credinţei noastre.

 

Mai întâi, au fost sfinţite în faţa bisericii ramurile de florii, după care toţi credincioşii au intrat cu ele în mâini in biserică, amintind de modul în care a fost primit Isus în Ierusalim. Celebrant al Sf.Liturghii a fost Pr. paroh și decan, Isidor Dâscă iar concelebranţi preoţi de la toate parohiile din Bacău. La predică, părintele decan a dorit să evidenţieze cât mai bine mesajul Sf. Părinte şi ce înseamnă să fii cu adevărat fericit. Nea mai amintit că fericirea nu înseamnă nici lucruri materiale, nici consumism, ci renunţare şi dăruire.

După Sf. Liturghie cu toţii am pornit pe străzile oraşului, pentru a parcurge Calea Sfintei Cruci. În faţa procesiunii, doi tineri purtau mesajul acestei zile: „Fericiţi cei săraci în duh, căci a lor este împărăţia cerurilor!”, urmaţi de tinerii ce purtau cele 14 staţiuni în mâini şi de cei care citeau meditaţiile. Cu toţii au dorit să se implice cât mai activ pentru a face din această zi cu adevărat o sărbătoare a tinereţii. După ce am parcurs toate staţiunile, ne-am întors cu toţii în faţa bisericii Ss. Petru şi Paul pentru a primi binecuvântarea finală.

Mulţumim bunului Dumnezeu pentru această zi, şi tuturor acelora care, prin implicarea lor activă au făcut din această manifestare o adevărată sărbătoare.

Andreea Frâncu