EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI
DECANATUL ROMANO – CATOLIC
Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău
Tel. 0234/536660; fax 0234/571583
http://www.decanatcatolicbacau.ro
Nr. 149 / 15.04.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Celebrările pascale

Cristos a înviat! Aleluia, aleluia!”

Biserica Catolică celebrează în zilele de joi, vineri și sâmbătă, 17-19 aprilie, triduum-ul pascal, patima și moartea Domnului nostru Isus Cristos, cel care și-a dat viața pentru răscumpărarea noastră. Va urma apoi marea sărbătoare a Paştelui, duminică, 20 aprilie, când vom celebra cu mare bucurie triumful Domnului nostru Isus Cristos asupra morţii, prin glorioasa sa Înviere.

Cuvintele episcopului nostru Petru Gherghel, desprinse din scrisoarea pastorală din acest an, amintesc motivul bucuriei pascale, ce se naşte în sufletele credincioşilor: „Paştele ne oferă încă o dată posibilitatea să-l întâlnim pe Cristos, jertfa iubirii şi mielul blând şi iubitor, care şi-a oferit şi îşi reînnoieşte mereu jertfa mântuirii sale, prin jertfa sfintei Liturghii pe care a celebrat-o în ajunul pătimirii sale şi prin care rămâne mereu în mijlocul oamenilor şi al istoriei, purtând stindardul victoriei”.

În Biserica „Ss. Petru şi Paul”, ceremoniile prilejuite cu ocazia acestui mare moment de har al Paştelui vor începe sâmbătă, 19 aprilie, la ora 21.00. La sfârşitul sfintelor celebrări, în jurul orei 23.00, va porni procesiunea cu lumânarea pascală pe străzile din jurul bisericii.

Procesiunea se va desfășura pe următorul traseu: plecarea de la biserica „Ss. Petru și Paul”, apoi străzile: Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu şi cu revenire pe lângă Casa de Cultură până la biserică, unde va avea loc încheierea procesiunii și a sfintei Liturghii a Învierii Domnului Cristos.

După procesiune, în biserică vor fi binecuvântate alimentele pascale.

Programul Săptămânii Sfinte şi al Sfintelor Sărbători de Paşti este publicat şi pe internet, pe siteul Decanatului de Bacău, www.decanatcatolicbacau.ro

Pe acelaşi site, precum şi pe www.ercis.ro, pot fi urmărite în direct, audio şi video, toate celebrările de către toţi cei care nu pot participa fizic la slujbele religioase.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, comunitatea de preoţi din Parohia „Sf. Nicolae”, în frunte cu pr. paroh Isidor Dâscă, decan de Bacău, adresează tuturor credincioşilor din oraşul nostru şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă salutul plin de speranţă şi dorinţele de bine: Sărbători fericite! Cristos a înviat!


Biroul de presă

Pr. Iulian Robu

Persoane de contact:
pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)
pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: decanat_bacaucentru@yahoo.com)