Parohiile Iugani „Sfânta Fecioară Maria, Regină” şi Bacău „Sfântul Nicolae” au participat la un schimb de experienţă ce a avut loc la Iugani, în perioada 2-4 mai 2014. La această activitate au participat 30 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani. După cum spune şi numele, scopul activităţii a fost acela de a căpăta experienţă nu doar în propriile parohii, ci şi cu alţi tineri.

Vineri seara a început cu un joc de cunoaştere urmat de un film din care cu toţii am învăţat să dăm şansa oricui de a trăi alături de noi indiferent cât de diferit pare a fi.

Sâmbătă a fost o zi distractivă pentru toţi! Fiecare am răspuns întrebării „Ce îmi doresc de la viaţă?”, aceasta fiind şi tema catehezei de dimineaţă. Au urmat câteva bansuri şi jocuri. După-amiază cu toţii am descoperit că e important să fim creativi, să ne folosim imaginaţia oricând este nevoie şi nu în ultimul rând să ne iubim aproapele. Sfânta Liturghie nu a putut lipsi din program. Seara s-a încheiat cu puţină distracţie, aşa cum ne place tuturor.

Ziua de duminică a început cu sfânta Liturghie. Mai apoi au avut loc ateliere de lucru. Weekendul împreună s-a încheiat cu împărtăşirea impresiilor. „Mi-a plăcut ospitalitatea cu care am fost primiţi, îmi pare bine că am cunoscut persoane noi!”, „Mi-au plăcut biserica, oamenii primitori, jocurile şi bansurile” au spus unii dintre participanţi.

Cu toate că vremea nu a fost tot timpul de partea noastră, am profitat de orice moment pentru a ne simţi bine cu noii noştri prieteni. Nimeni nu a regretat participarea la acest schimb de experienţă, ba mai mult cei din Parohia Iugani sunt dornici să completeze schimbul printr-un week-end asemănător la Bacău.

Ionuţ Chinez

sursa: www.ercis.ro

Albumul foto: 2-4 mai: Iugani: Schimb de experienţă cu tineri din Bacău