Duminică, 1 iunie, la Sfânta Liturghie a copiilor de la ora 12.00, cei mici au cerut de la Dumnezeu o binecuvântare specială, pentru a creşte în înţelepciune, în vârstă şi în har asemenea lui Isus. Bucuria copiilor a fost întregită de prezenţa în mijlocul lor a pr. misionar Eugen Blaj, care slujeşte în Kenya. La predică, părintele a scos în relief asperităţile vieţii din Africa şi condiţiile în care cresc copiii de acolo. Totodată, părintele ne-a invitat pe toţi la rugăciune pentru misionari şi pentru destinatarii misiunii.

 

La ofertoriu, copiii au adus diverse lucruri ce exprimă modul lor de a înţelege prietenia cu Isus. După Sfânta Împărtăşanie, cu toţii ne-au aşezat în genunchi şi ne-am consacrat lui Isus din Sfântul Sacrament, cerându-i să ne păstreze mereu în prietenia sa şi mulţumindu-i pentru tot ce ne-a dat.

După binecuvântarea specială, oferită cu această ocazie, cei mici au savurat dulceaţa bomboanelor aşa cum numai ei mai ştiu să o facă.

Redăm textele citite la această Liturghie şi rugăciunile copiilor:

Dragi copii, iubiţi părinţi,

Astăzi este ziua copiilor. Este ziua noastră, a tuturor celor care suntem copiii lui Dumnezeu. În această zi de sărbătoare am ales să venim la biserică. Suntem fericiţi că suntem copii. Suntem fericiţi că avem credinţă. Suntem fericiţi că părinţii şi bunicii ne aduc la biserică. Cât de minunat este darul credinţei! Ce ne-am face noi fără Dumnezeu?

La începutul Sfintei Liturghii vrem să îi mulţumim lui Isus că este prietenul nostru. Îi mulţumim că ne iubeşte. Îi mulţumim lui Isus că ni se oferă în Sfânta Împărtăşanie.

Astăzi, de ziua copiilor, îi cerem lui Isus să ne binecuvânteze. Să ne dea harul său, ca să creştem în credinţă şi să devenim oameni sfinţi şi buni.

Isuse, priveşte la noi, şi la toţi copiii din lume.

Astăzi este ziua noastră şi am vrea să îţi cerem un favor: să ne dai binecuvântarea ta. Acesta este cadoul cel mai frumos pe care îl putem primi astăzi: Dă -ne binecuvântarea ta.

La începutul Liturghiei, îţi cerem: ajută-ne să fim copii sfinţi. Ajută-ne să fim motiv de bucurie pentru părinţii noştri.

Binecuvântează-i pe părinţi noştri pentru tot binele pe care ni-l fac.

Îţi mulţumim, Isuse, că eşti prietenul copiilor

Îţi mulţumim, Isuse, că ne asculţi rugăciunea.

Rugăciune de cerere şi de consacrare

Isuse, astăzi este ziua copiilor.

În această sărbătoare , noi ne punem în genunchi înaintea ta.

Ne consacrăm ţie şi te rugăm să ne binecuvântezi. Noi suntem mici şi avem nevoie de tine. Doar împreună cu tine noi vom creşte mari şi puternici.

Doar împreună cu tine noi suntem fericiţi. De aceea, te rugăm să ne ajuţi să nu ne îndepărtăm niciodată de tine. Ajută-ne să împlinim poruncile tale, mai ales cinstirea zilei de duminică, ziua Domnului. Fă să ne hrănim cât mai des din Sfânta Împărtăşanie şi să ajungem într-o zi în cer. Amin

Isuse, azi este ziua copiilor. Tu ne-ai învăţat să nu ne gândim numai la noi. Noi avem de toate, de aceea ne rugăm azi pentru copiii care nu au nimic. Pentru copiii care niciodată nu au mâncat o bomboană.

Te rugăm pentru copiii săraci din ţara noastră şi din Africa. Găseşte tu pentru ei oameni buni care să le dea hrană, apă şi medicamente. Eu am o mamă care mă îmbracă şi mă hrăneşte. Dar există atâţia copii săraci şi orfani. Şterge lacrimile lor şi găseşte pentru ei cele necesare pentru trai şi fă-i şi pe ei fericiţi.

Te rugăm, Isuse, pentru mama şi tata, binecuvântează pe părinţii mei, iar pe toţi educatorii şi binefăcătorii răsplăteşte cu harul tău.

Primeşte, Isuse, consacrarea şi cererile noastre. Amin

Redacţia Biserica şi viaţa

 

ALBUM FOTO: 1 IUNIE, ZIUA COPILULUI