Sâmbătă, 7 iunie, la ora 18.00, din faţa Bisericii “Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău, într-o atmosferă de mare bucurie, credincioşii catolici de la toate parohiile din Bacău au pornit în procesiune spre biserica din Baraţi. Uniți în rugăciune şi cântări, au participat un număr foarte mare de persoane, care s-au alăturat sfintei Fecioare Maria, invocând darul Duhul Sfânt. Au participat cinci preoţi din Bacău, iar rugăciunile au fost conduse de pr. decan Isidor Dâscă.

 

Pe durata procesiunii, la fiecare colţ de stradă se adăugau noi pelerini, cinstitori ai Duhului Sfânt şi iubitori ai Maicii Domnului. Cu Rozariul în mână, cu pasul voios, cu cântec bucuros pe buze, fiecare credicios a cerut darurile Duhului Sfânt pentru sine şi pentru apropiaţi. Totodată, a fost şi un pelerinaj de pocăinţă, de aceea ne-am rugat pentru iertarea şi ispăşirea păcatelor.

Tinerii parohiei au purtat statuia Maicii Domnului pe tot parcursul acestei procesiuni şi au ţinut torţe aprinse în mâini.

Sfânta Liturghie a vigiliei de Rusalii şi de hram fost celebrată la ora 20.00 de către PS Petru Gherghel, păstorul diecezei noastre. Au concelebrat 15 preoţi. Au fost mai mulţi preoţi la scaunele de spovada, la dispoziţia pelerinilor.

La predică, părintele Eduard Patraşcu a amintit modurile în care Duhul Sfânt coboară asupra apostolilor şi a sfintei Fecioare Maria: un vânt puternic şi limbi de foc. Părintele predicator spunea ca vântul împrăştie ceaţa, duce seminţele din care vor răsări plante şi poate sustine prin forţa lui greutăți mari. Focul curaţă şi distruge, dar şi încălzeşte şi luminează. La fel, Duhul este puternic, suflă unde vrea, curăţă şi încălzeşte inimile.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Duhului Sfânt, pe care el l-a revărsat asupra apostolilor, dar şi asupra noastră.

ALBUM FOTO


Redacţia Biserica şi viaţa