Sâmbătă, 7 iunie, la Valea Mare s-a desfăşurat Sărbătoarea copiilor. Tema acestei zile a fost “Cu Isus sunt fericit”. Au participat 3500 copii din toată dieceza, plus animatori, tineri şi voluntari. Din Parohia “Sf. Nicolae” au luat parte la sărbătoare 110 copii şi animatori şi 4 preoţi.

La ora 8.00 dimineaţa, copiii s-a adunat în faţa bisericii “Sfinţii Petru şi Paul” din Bacău. Pe chipul tuturor se citea bucuria şi nerăbdarea de a trăi momentul de sărbătoare. Pe drum, în autocare, împreună am făcut rugăciunea de dimineaţă şi am cântat.

În jurul orei 9.00 am ajuns la Valea Mare, unde ne-am alăturat celorlalţi copii care au participat la această sărbătoare. Dimineaţă, pr. Roca Felix asistentul spiritual al tinerilor şi copiilor din dieceza de Iaşi, şi pr. paroh Iosif Dămătăr a ne-a salutat pe toţi cei de faţă. Apoi au urmat bansurile de înviorare, propuse de copiii din Parohia Bacău Centru.

Momentul central a fost Sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi. La predică, Excelenţa sa ne-a amintit că doar alături de Isus suntem fericiţi, pentru că el este prietenul nostru cel mai bun. La Liturghie au concelebrat foarte mulţi preoţi vicari şi parohi, care i-au însoţit pe copii.

Icoana Sărbătorii copiilor va merge la Rotunda; abia aşteptăm să ajungem şi acolo, la momentul bucuriei copilăriei noastre.

După Sfânta Liturghie a urmat masa şi Festivalul copiilor. Cei mici au arătat că au talent şi că împreună pot realiza lucruri măreţe şi frumoase. Din partea Parohiei Bacău Centru, un grup de copilaşi au pregătit Dansul fluturilor. A fost un moment artistic minunat.

La ora 15.00 am plecat din Valea Mare, bucuroşi că am trăit din plin cuvinte motoului: “Cu Isus sunt fericit”.

Bilboc Bianca

Link-uri cu momentele recreative şi artistice propuse de copiii de la Bacău Centru: