În perioada 23-28 iunie, Parohia „Sf. Nicolae” din Bacău a organizat campusul pentru copii „Cu Isus sunt fericit”. Au participat peste 140 de copii şi 20 de animatori. Programul s-a desfăşurat în intervalul orar 9.00 – 19.00 şi a cuprins piese de teatru, jocuri la sala de sport şi în aer liber, dansuri, rugăciune, cateheze, Sf. Liturghie, drumeţii prin pădure, concursuri, ateliere, odihnă, momente de comuniune şi serata de încheiere

 

Redăm mărturia unui animator:

„Campusul pentru copii a fost o experienţă nouă şi inedită pentru mine. Am avut oportunitatea să întâlnesc persoane deosebite, atât copii, cât şi animatori, să mă autodepăşesc prin realizarea activităţilor alături de cei mici şi nu în ultimul rând, să aflu care este secretul adevăratei fericiri. Acest lucru ne-a fost înfăţişat pe parcursul pieselor de teatru pregătite de copii cu ajutorul Teatrului din clopotniţă, fiecare scenetă apropiindu-ne de aflarea misterului.

După încheierea fiecărei scenete, copiii se îndreptau la echipele lor („Fericiţii”, reprezentaţi de culoarea albastră, „Bucuroşii”, de culoarea galbenă, „Zburdalnicii”, de culoarea verde, şi „Zâmbăreţii”, de culoarea roşie) pentru momentul de formare, unde dezbăteau şi desluşeau secretul adevăratei fericiri, îndrumaţi de către animatori.

În fiecare zi am invocat mijlocirea fericitului nostru Anton Durcovici, cel care într-adevăr ne-a învăţat că “Cu Isus sunt fericit!”. Imaginea fericitului Anton a stat mereu în faţa noastră şi ne-a inspirat în toate activităţile.

Olimpiada, alcătuită din jocuri diverse la sala de sport, la subsolul bisericii sau în aer liber, a avut drept scop dezvoltarea spiritului de echipă şi a responsabilităţii. Totodată, jocul a oferit adrenalina campusului.

În fiecare zi ne-am rugat sf. Rozariu în biserică sau şi am participat la sf. Liturghie.

Ziua de vineri a reprezentat apogeul campusului. Copiii şi animatorii au plecat în drumeţie prin pădure, de la Trebeş la Lespezi, ziua încheindu-se cu participarea la Sf. Liturghie, la Lespezi, şi cu un schimb de experienţă cu tinerii de acolo.

Momentul artistic de sâmbătă, realizat de copii pentru părinţi şi invitaţi, a încheiat campusul, fiecare rămânând cu amintiri si prietenii durabile, dar mai ales cu dorinţa de a participa şi la campusul de anul viitor”. (Emilia Pârţac)

Redacţia Biserica şi viaţa