În perioada 22-25 iulie 2014, parohia „Sf. Nicolae” din Bacău a organizat campusul pentru tineri „Tinerețe în credință”, la Poiana Micului, jud. Suceava. Au participat 45 de tineri implicați în activitățile parohiei, alături de pr. Lucian Adam, responsabil cu pastorația tinerilor. Programul a fost unul minunat, în aceste zile având ocazia să ne cunoaștem, să ne împrietenim și să trăim împreună, ca o adevărată familie.

 

Marți, 22 iulie, la 8.30, încărcați cu bagaje și cu voie bună, am pornit spre Gura Humorului, primind la plecare binecuvântarea pr. decan, Isidor Dâscă. Am vizitat biserica romano-catolică „Trupul și Sângele Domnului” din Gherăești, unde am fost întâmpinați de pr. Daniel Ghitiu, fost vicar al parohiei noastre. Apoi ne-am continuat drumul vizitând mănăstirea Voroneț, mănăstirea Humor și bazilica minor Sanctuarul marian de la Cacica. Seara am ajuns în Poiana Micului, unde am participat la Sf. Liturghie în limba poloneză, în biserica „Sf. Ioan Paul al II-lea”.

A doua zi am plecat într-o mică drumeție la Pleșa, sat locuit exclusiv de polonezi, unde am fost primiți cu bucurie de pr. paroh Andrei Staszkovian, și de întreaga comunitate. Satul, fiind situat pe o culme, la 734 m, și oferind un peisaj pitoresc, ne-a cucerit încă de la început. Seara am participat la sf. Liturghie, celebrată de pr. Lucian, iar mai apoi ne-am îndreptat spre pensiunea din Poiana Micului.

Joi, dis-de-dimineață, am luat micul dejun și ne-am echipat de drumeţie, pe Rarău, până la Pietrele Doamnei. Întorși în Poiana Micului, ne-am odihnit și ne-am pregătit pentru sf. Liturghie și mai apoi, pentru programul recreativ. Astfel ne-am consolidat prieteniile și am devenit o adevărată familie tânără, purtătoarea credinței în viitor.

În ultima zi, cu părere de rău, ne-am strâns bagajele și ne-am luat la revedere de la comunitatea din Poiana Micului, cu promisiunea de a ne întoarce cât de curând. Pe drum ne-am oprit la un complex de agrement, bucurându-ne câteva ceasuri de soare și de frumuseţea peisajului.

Mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate. Mulțumim și celor care ne-au susținut material și spiritual ca să putem trăi zile pline de credință şi de bucurie.

Emilia Pârțac