Galerie piesa de teatru

Galerie campus

În perioada 8-11 septembrie 2014, Parohia „Sfântul Nicolae” a organizat pentru prima dată Campusul “Toamna împreună”, cu tema “Astăzi să ne bucurăm”, iniţiativă care a avut un real succes. Programul a fost asemănător celui de astă vară.

Dornici de a se întâlni înainte de începerea anului şcolar şi de a consuma energiile rămase, copiii şi animatorii au pornit pe urmele fericitului Anton Durcovici, urmărindu-i pas cu pas viaţa şi virtuţile.

Astfel, momentul zilnic de formare a pornit de la piesa de teatru despre viaţa fericitului Anton Durcovici „Un om pentru oameni – ecoul unei vieţi”, compusă de Comunitatea Iosefinii lui Murialdo şi Centrul Misionar diecezan. Regia şi recuzita au fost asigurate cu generozitate de regizorul Coşa Ionică de la Teatrul din clopotniţă din Bacău.

Această apropiere de fericitul Anton Durcovici a fost ilustrată şi prin denumirile celor patru echipe: „Înţelepţii”, reprezentaţi de culoarea albastră, „Sfinţii”, de culoarea galbenă, „Luptătorii”, de culoarea roşie, şi „Curajoşii”, de culoarea verde, atribute care-l definesc pe Fericitul Anton Durcovici. Copiii au scandat sloganul cu numele echipelor şi şi-au manifestat dorinţa de a imita aceste frumoase virtuţi.

Piesa de teatru, momentele de formare, Sfintele Liturghii, concursurile, atelierele (origami, pictură, tâmplărie, artă culinară, jocuri de dezvoltare personală, fotbal, croşetat, brăţări etc) şi drumeţia între Coman şi Lărguţa au reprezentat activităţile centrale ale campusului. Fiecare moment a avut un rol aparte în formarea copiilor, aceştia ajungând la concluzia că la baza fericirii stă Dumnezeu.

Cu acest campus am făcut un pas înainte pe calea maturizării noastre. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste frumoase zile de comuniune cu el şi cu prietenii noştri.

Fericite Anton Durcovici, roagă-te pentru noi!

Emilia Pârţac