Adoraţia euharistică în Biserica „Sf. Nicolae”

Duminică, 2 noiembrie, a început programul de adoraţie semiperpetuă în biserica „Sf. Nicolae”. Acest început este realizarea unui vis, împlinirea unei dorinţe manifestate de mai multă vreme, a unui plan pregătit din timp.

Astfel, marţi, 28 octombrie, la ora 19.00, a avut loc o întâlnire de pregătire cu toţi cei care s-au înscris la adoraţie. Fiecare înscris a făcut cunoştinţă cu coordonatorul de oră (CO) propriu şi cu responsabilul de grupare orară (RGO) care se ocupă de intervalul de timp în care este trecut. Totodată, cei înscrişi au primit numărul de telefon al responsabililor. S-a prezentat pe scurt modalitatea în care se va desfăşura adoraţia, atribuţiile CO şi RGO, regulile de respectat. S-a subliniat că angajamentul luat este unul serios, care trebuie respectat.

Vineri, 31 octombrie, a avut loc prima întâlnire cu CO şi RGO. Fiecare a primit un tabel complet cu programul de adoraţie, cu numerele de telefon ale celor înscrişi. În primele 5 săptămâni, CO vor suna cu o zi înainte pe fiecare înscris în parte, pentru a-i aminti de angajamentul luat. Dacă un credincios nu poate veni şi nu găseşte înlocuitor va anunţa CO, pentru ca aceştia să găsească o soluţie. RGO în colaborare cu CO se vor asigura că lanţul de rugăciune nu se va întrerupe.

Duminică, 9 noiembrie, a avut loc şi sfinţirea noului ostensor folosit pentru adoraţie. Acest ostensor este de o frumuseţe rară; are gravată imaginea Crucii în jurul Ostiei de la care pornesc raze şi care este susţinută de un înger cu aripile deschise.

Vineri, 28 noiembrie, a avut loc o întâlnire cu RGO şi CO, în care s-a făcut prima evaluare a perioadei care a trecut, s-au analizat punctele pozitive şi cele negative, s-au primit sugestii şi observaţii pentru o mai bună desfăşurare.

În mod oficial, le mulţumim celor care s-au înscris la adoraţie şi îi felicităm pentru dăruirea lor. Le mulţumim coordonatorilor de oră şi responsabililor de grupare orară pentru generozitatea şi angajamentul lor şi le dorim succes şi spor în continuare.

Totodată, le amintim credincioşilor că mai există câteva ore critice, cu doar un singur adorator, de aceea vă rugăm să vă înscrieţi în continuare, pentru bunul mers al adoraţiei.

Sperăm ca numărul adoratorilor să crească şi ca adoraţia să nu se mai sfârşească niciodată.

Pr. Iulian Robu