EPISCOPIA ROMANO – CATOLICĂ IAŞI

Str. Ana Ipătescu 2A; 600002 Bacău

Tel. 0234/536660; fax 0234/571583

Nr. 78        / 15. 03.2015

„Marşul pentru viaţă”, marşul nostru

Piaţa Tricolorului, 21 martie, ora 12.00

Vă invităm la evenimentul „Marşul pentru viaţă”, ce va începe sâmbătă, 21 martie 2015, la ora 12.00, în Piaţa Tricolorului din Bacău.

Noi, Decanatul Romano-Catolic, Caritas Bacău, Asociaţia „Valoare plus”, Colegiul Catolic „Sf. Iosif”, Asociaţia pentru Dezvoltare Activă, Oratoriul Don Bosco, Scout-ul Bacău, Cotidianul „Deşteptarea”, Leo Alpha Y&S Club, Teatrul din Clopotniţă, Asociaţia Romano-Catolicilor „Dumitru Mărtinaş”, colegii, licee şi şcoli din judeţul Bacău, Biserica Penticostală „Sfânta Treime”, asociaţii şi ONG-uri, în calitate de organizatori şi parteneri, suntem onoraţi să vă alăturaţi nouă la acest demers de responsabilizare şi solidarizare civică.

„Marşul pentru viaţă” este o iniţiativă civică, legală, democratică, ce doreşte afirmarea valorii persoanei umane, apărarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi şi al persoanelor în vârstă sau bolnave, eliberarea omului de tot ce îl distruge sau alienează (avortul, violenţa, droguri, prostituţie, sclavia modernă a muncii, mizeria, traficul de organe şi de persoane).

„Marşul pentru viaţă” îşi propune:

– susţinerea familiei tradiționale și a valorilor acesteia, ca temelie a unei societăți solide și sănătoase;

– orientarea inimilor dinspre o cultură a morții spre cea a vieții, punând astfel capăt avorturilor şi arătând societății că nu suntem indiferenți la aceste vieți curmate, la trauma suferită de către multe femei

– afirmarea dreptului la viaţă al copiilor care încă nu s-au născut.

La nivel mondial, „Marşul pentru viaţă” a devenit o tradiţie, împlinind 40 de ani. În România, în acest an, evenimentul se va desfăşura în aproximativ 60 de oraşe. Tema propusă la nivel naţional: „Fiecare viaţă este un dar”.

În Bacău, evenimentul se află la a III-a ediţie.

Marşul va avea următorul traseu: din faţa Casei de Cultură, pe Str. Erou Gheorghe Rusu, Str. 9 Mai, Calea Mărăşeşti, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Mihai Viteazul, Str. Luminii, pe lângă Casa de Cultură, cu revenirea în Piaţa Tricolorului.

Marşul va fi pregătit de o „Săptămâna pentru viaţă”, 16-21 martie. Vor avea loc multe evenimente, dintre care amintim cateheza „Fiecare viaţă este un dar”, de marţi seara din Biserica „SS. Petru şi Paul”, „Calea crucii pentru viaţă”, rugăciune recitată de liceeni, miercuri începând cu ora 14.00; iar vineri, între 19.00-21.00, se va desfăşura Festivalul candelelor „Fiecare viaţă este un dar”, eveniment organizat de Scout şi Oratoriul Don Bosco în Piaţa Tricolorului. Toate vor culmina cu „Marşul pentru viaţă”.

Marşul de sâmbătă va fi anticipat de Sfânta Liturghie şi Calea Crucii din Biserica Romano-Catolică „Ss. Petru şi Paul”, de la ora 10.30.

Asociaţiile care doresc să se adauge celor de mai sus şi să se implice activ în desfăşurarea acestui eveniment pro life pot anunţa iniţiatorii proiectului, în vederea unei colaborări rodnice şi bine organizate.

Vă invităm să participaţi la aceste evenimente.

Biroul de presă

Pr. Iulian Robu

Persoane de contact: pr. Isidor Dâscă (tel. 0744/508483)

pr. Iulian Robu (tel. 0756/777136, e-mail: iulirobu@yahoo.it)