Olimpiada Naţională de Religie Catolică, Ciofliceni, Snagov, jud. Ilfov,  15-18 aprilie 2015

 

În perioada 15-18 aprilie, la Ciofliceni, Snagov – judeţul Ilfov, a avut loc Olimpiada Naţională de Religie Catolică, etapa naţională, pentru clasele VII-XII.

Evenimentul a adunat elevi din toată ţara, la cele două nivele teoretic şi teologic, (religie şi vocaţional), care cu bucurie şi speranţă aşteptau momentul testării cunoşinţelor.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 15 aprilie, la orele 17.30 la Mănăstirea romano-catolică ”Părinții carmelitani desculți”. PS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București a urat bun venit tuturor celor prezenți şi i-a încurajat pe toţi participanţii. Au mai luat cuvântul: Pr. Dr. Prof. Emil Moraru, Prof. Coca Codreanu Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, prof. Vasile Bogus, Inspector școlar pentru disciplina religie Inspectoratul Școlar Județean Ilfov; Prof. Dr. Sora Rodica Elena Miron, directorul Colegiului Catolic ”Sfântul Iosif” București.

În a cea de a doua parte a festivității de deschidere a fost prezentat un spectacol artistic realizat de elevii liceului gazdă.

Vineri 29 aprilie, înainte de susţinerea probei scrise, elevii participanţi şi profesorii au participat la Sf. Liturghie. După prânz olimpicii, împreună cu profesorii însoţitori, au făcut un tur al Municipiului București, cunoscând astfel cele mai importante, reprezentative obiective culturale și religioase de interes național și internațional, dintre care amintim: Mănăstirea Căldărușani, Patriarhia Ortodoxă Română, Mănăstirea Snagov, Casa Poporului.

Olimpiada Naţională de religie s-a încheiat cu mulţumiri aduse lui Dumnezeu la Sfânta Liturghie.

Înmânarea diplomelor, de către PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București și doamna Inspector Şcolar General, prof. Coca Codreanu  a adus multe bucurii pentru unii dar şi speranţă pentru alţii.

Din județul Bacău, au participat 14 elevi, 6 elevi de la teoretic şi 8 elevi de la teologic.

Munca deopotrivă a elevilor, profesorilor, familiilor, dar şi a preoţilor din comunităţile din care provin elevii a efortului tuturor, a susţinerii din partea Episcopiei de Iaşi, a fost concretizată prin obţinerea unor rezultate deosebite:

 

Premiul I:

– clasa a VII-a: Farcaş C. Adina Francisca Şc. gim. Nr. 1 Faraoani

– clasa a VII-a: Răchiteanu D. Maria Alexandra, Şc. Gim. „I.S. Sturdza” Săuceşti

– clasa a IX-a: Antal  I. Burlacu Mihaela, C.N. „Gh. Vrânceanu” Bacău

– clasa a X-a: Popescu C.V. Olga-Teodora, Colegiul Naţional „Gh. Vrănceanu” Bacău;

– clasa a XI-a: Fechetă C. Ciprian, C. N. Catolic „Sf. Iosif” Bacău;

 

Premiul II:

– clasa a IX-a: Bolog I. Andrei Marcelin, C. N. Catolic „Sf. Iosif” Bacău;

– clasa a X-a: Balint A. Alin Florin, C. N. Catolic „Sf. Iosif” Bacău;

 

Premiul III:

– clasa a XI-a: Dorcu I. Sergiu Mădălin, C. N. Catolic „Sf. Iosif” Bacău;

 

Menţiune:

– clasa a XI-a: Popa Francesca Lucia, C.N. ”Grigore Moisil” Oneşti;

– clasa a XII-a Jitaru Cornelia, C. N. Catolic „Sf. Iosif” Bacău

– clasa a IX-a: Cosferenț C. Florin-Marinel, Lic. Teol. ”Fer. Ieremia” Onești

– clasa a X-a: Patrașcu A. Iulian Iustin, Lic. Teol. ”Fer. Ieremia” Onești

– clasa a XII-a: Chenciu A. Ionuț, Lic. Teol. ”Fer. Ieremia” Onești.

 

Iată câteva din impresiile participanţilor:

 

„Zilele în care am susținut Olimpiada națională de religie au însemnat pentru mine o experiență unică, dar totodată o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Cu siguranță vor rămâne adânc întipărite în inima mea momentele frumoase de comuniune trăite alătri de ceilalți participanți în care bucuria a fost fără margini!”

(Sergiu Mădălin Dorcu, Bacău)

 

„Pentru mine a fost o experiență unică pe care nu o voi uita. Am fost bucuros că mă aflu acolo, dar bucuria a crescut atunci când am aflat rezultatul. Am întâlnit elevi din toată țara, de aceeași vârstă cu a mea și m-am împrietenit cu ei. Am vizitat locuri noi, care m-au impresionat. Toate acestea m-au făcut să îmi fac o promisiune: voi învăța ca și la anul să mă calific și să ajung la Olimpiada de religie Națională.”

(Andrei Marcelin Bolog, Bacău)

 

 

„Olimpiada Națională de Religie m-a marcat pentru că pe lângă bucuria prezentării informațiilor știute, am avut bucuria de a mă împrieteni cu elevi din toată țara. Astfel, competiția s-a transformat într-o comuniune amicală.”

(Ciprian Fechetă, Bacău)

 

”Pentru mine această olimpiadă a fost uin pas înainte pe drumul formării mele intelectuale și spirituale. Am trăit cu mari emoții clipele dinaintea concursului și cele de după acesta, în așteptarea rezultatelor. După aflarea rezultatelor am trăit o bucurie enormă, de nedescris, căci în acest an am reușit să obțin un rezultat bun. Întraga experiență a acestolr zile a fost minunată și va rămâne mereu întipărită în amintirea mea: am legat prietenii, am vizitat noi locuri, într-un cuvânt m-am simțit minunat.

Mă rog bunului Dumnezeu să mă lumineze și să-mi mai ofere astfel de șanse, de a participa la olimpiade și de a obține rezultate bune.”

(Alin Florin Balint, Bacău)