În acest an, credincioşii din parohia Bacău „Sfântul Nicolae” au trăit într-un mod deosebit solemnitatea Corpus Domini. La ora 18.00, la Sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, cu toţii, de la mic la mare, au mulţumit lui Dumnezeu pentru marele dar al Sfintei Euharistii. Predica a fost ţinută de pr. Petru Tamaş, care cu multă convingere a relatat minunile euharistice mai recente.

La biserică, credincioşii au primit o eşarfă cu imaginea instituirii Sfintei Euharistii.

După momentul distribuirii Sfintei Împărtăşanii, pr. decan Isidor Dâscă a adus în procesiune ostensorul cu Sfânta Taină din Biserica veche „Sfântul Nicolae”, unde, de jumătate de an, zilnic, de dimineaţă până seara, se face adoraţie.

Preasfântul Sacrament a fost purtat în procesiune de către PS Aurel Percă, sub un baldachin dus de feciorii de biserică. Împreună, însoţindu-l pe Cristos prezent în taina sfintei Împărtăşanii, au fost prezenţi pr. Isidor Dâscă, preoţii de la decanat, preoţi oaspeţi şi părinţii profesori de la seminar. S-au făcut patru staţiuni, iar traseul procesiunii a inclus şi centrul oraşului.

Procesiunea a cuprins crucea procesională, icoanele, ministranţii, copiii cu coşuri de flori, preoţii, baldachinul cu Preasfânta Ostie, încadrată de tineri cu torţe în mână, seminariştii, corul şi fanfara, poporul credincios.

Bucurie şi pietate se putea vedea pe feţele tuturor participanţilor, care au adus prinosul lor de recunoştinţă faţă de Isus care a rămas cu noi.

 

Presa locală a descris acest frumos eveniment:

 

http://www.desteptarea.ro/rugaciuni-si-petale-de-flori-la-sarbatoarea-trupului-si-sangelui-domnului/

 

Filmarea Sfintei Liturghii poate fi urmărită aici:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ynqimCNxkHM&feature=youtu.be

 

Redacţia Biserica şi viaţa