Hramul comunității Bacău-centru (Sf. Nicolae)

  1. Marți, 8 decembrie, celebrăm sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri a Maicii Domnului. Este sărbătoare de poruncă. Sf. Liturghii vor fi ca duminica. Studentul teolog Raimond-Tiberiu Iancu va fi sfințit diacon. Ne rugăm pentru el și pentru colegii lui.
  2. Marți se deschide la Roma Anul Milostivirii.
  3. Joi îl celebrăm pe fericitul nostru episcop martir Anton Durcovici.
  4. Duminica viitoare, la Sf. Liturghie de seară de la ora 18.00, episcopul nostru Petru Gherghel, însoțit de preoți din Bacău și împrejurimi, va deschide Poarta Milostivirii cu ocazia Anului jubiliar al Milostivirii, declarat de Sfântul Părinte papa Francisc. Oricine intră pe această poartă poate dobândi indulgență plenară. Invităm toți credincioșii să participe la această Sf. Liturghie pontificală solemnă. Deci, duminica viitoare la ora 18.00. Nu uitați!
  5. Colecta de astăzi este pentru Centrul diecezan Caritas.
  6. La intrarea principală a bisericii găsiți calendarul catolic-ortodox cu imagini foarte frumoase despre Anul Milostivirii.
  7. Astăzi este ultima zi pentru abonamente cu preț redus.
  8. Joi, 10 decembrie, la ora 18.00, Teatrul din Clopotniță va prezenta spectacolul „Anton Durcovici – omul cu fața de bronz” la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău. Biletele se găsesc la agenția Teatrului Municipal.
  9. A apărut revista Biserica și viața pentru luna decembrie.
  10. Luni dimineață, Sf. Liturghii de la 6.00 și 7.00 au loc în biserica mică (sf. Nicolae).