Duminică, 6 decembrie 2015, a fost o zi specială pentru comunitatea din Bacău. La ora 10.30 s-a celebrat hramul bisericii Sfântul Nicolae. Credincioşii au participat în număr mare la sărbătoarea sfântului episcop iubit şi cinstit de ambele Biserici surori din România.

Întreaga comunitate a avut bucuria de a-l avea în mijloc pe Preasfinţitul Petru Gherghel care a prezidat Liturghia hramului. La acest eveniment special au participat peste 30 de preoţi din Decanatul de Bacău şi alţi preoţi invitaţi, iar predica a fost ţinută de pr. Lucian Adam, paroh al comunităţii Bacău-Izvoare. Părintele predicator a subliniat faptul că sfântul episcop Nicolae, un păstor blând, iubitor şi apărător al adevărului, este ca o „vistierie a faptelor bune” din care toţi ne putem îmbogăţi.

Corul dirijat de către pr. Ciprian Antălucă a oferit posibilitatea tuturor credincioşilor prezenţi să participe la această atmosferă de rugăciune şi de sărbătoare prin cântările animate de noua orgă şi de instrumentele clasice.

La sfârşitul sfintei Liturghii, după ce pr. decan Isidor Dâscă le-a mulţumit tuturor celor prezenţi şi celor care au contribuit la bunul mers al celebrării, PS Petru Gherghel a invitat pe toţi să participe duminică, 13 decembrie, începând cu ora 18, la deschiderea porţii milostivirii în Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, cu ocazia deschiderii Anului sfânt al Milostivirii şi în Dieceza de Iaşi.

Redacţia Biserica şi Viaţa

Album foto (aici)